Glazen eettafel

Geplaatst op 02-12-2021

Categorie: Huis, tuin en wonen

Een glazen eettafel kopen? Het is een mooie en opvallende keuze, die goed past in een modern interieur. Glas is een mooi strak materiaal dat een heel lichte uitstraling heeft. Ondertussen is het ontzettend sterk, waardoor het goed mogelijk is om er gebruik van te maken voor een tafel.

Tip: benieuwd naar de verschillende soorten tafels die er beschikbaar zijn om aan te eten? Vergelijk de glazen eettafel met bijvoorbeeld een model in eiken. Op die manier zet je de twee uitersten op een mooie manier naast elkaar.

Uiteraard heb je de keuze uit verschillende eettafels van glas. Gaat het je om een ronde glazen eettafel of een vierkant of rechthoekig design? Ze zijn er zelfs als ovale vorm, waardoor je daar alle kanten mee op kunt. Bovendien kun je het glas van de tafel combineren met poten van RVS of in staal, net als in andere materialen die er goed bij passen. 

Glazen eettafel rond

Wil je een glazen ronde eettafel kopen, zodat je daar in een mooi design gebruik van kunt maken? De ronde vorm zorgt voor een gezellige en meer warme uitstraling, terwijl glas juist een strakke en koelere uitstraling heeft. Het zorgt voor een opvallend contrast, waardoor je daar in zowel moderne als bijvoorbeeld een meer industrieel interieur mooi gebruik van kunt maken.

Glazen uitschuifbare eettafel

Op zoek naar een glazen uitschuifbare eettafel? Ze zijn er wel, maar het aanbod is beperkt. Het materiaal is minder goed geschikt voor een uit te schuiven tafel, omdat je dwars door het glas heen kijkt en daardoor de constructie zou zien zitten. Dat is anders dan bij een tafel van hout of in een ander materiaal, waarbij het beter mogelijk is om deze delen netjes weg te werken. 

Glazen eettafel met stoelen

De glazen eettafel kun je mooi combineren met verschillende stoelen. Je kunt gebruik maken van stoelen van glas, net als in kunststof en andere materialen. Op die manier ontstaat er een mooi contrast tussen licht en donker, net als tussen de diverse materialen die je gebruikt. En kies je voor een eettafel met RVS poten? Dan is het een goed idee om dit weer terug te laten komen in de stoelen die je erbij zet.

Tip: weinig ruimte beschikbaar naast de ronde glazen eettafel of een ander model? Kies een bank aan de ene kant en stoelen aan de andere kant, zodat je het geheel dichterbij de muur kunt plaatsen. 

Zwarte glazen eettafel

Op zoek naar een bijzonder exemplaar? Bekijk dan ook de zwarte glazen eettafel, voor een donkere uitstraling die goed past in een industrieel interieur en ontwerp. Op die manier kun je een eettafel kopen die perfect past bij de rest van de meubelen die je hebt staan. Je koopt de tafel op basis van lease, waardoor je de kosten daarvoor bovendien kunt spreiden over de periode waarin je er gebruik van maakt.